okt 29

Inomhusodlingen Eco Herb

Årets gröna julklappstips från oss är inomhusodlingar och växtlampor. De passar trendiga ”urbanister”, hobbyodlaren, eller varför inte glädja den matroade som kan behålla sina köpta kryddväxter längre.

Här har vi valt ut produkter ur Venso EcoSolution sortiment, en leverantör med ett stort utbud av växtlampor, armaturer och inomhusodlingar i olika storlekar avsedda för användning både i växthus och för inomhusodling. Deras växtbelysningar är framtagna på vetenskaplig grund och har just de blå och röda våglängder som ger största möjliga tillväxt.

Inomhusodlingen Eco Herb är tänkt att ha inomhus i 16-26 grader. Eco Herb har Parus egenutvecklade LED ljus, speciellt framtaget för växtodling. Ljuset är vitt men dimbart. Med den minsta M10 Eco Herb (ovan) och den större M20 Eco Herb Duo (nedan) kan man lätt förlänga livet på sina köpta kryddor från livsmedelsaffären eller också odla hydroponiskt (i vatten utan jord). Testad av Odla.nu

Mini Plant Factory, PMF-M20 Eco Herb Duo

M30 Eco Grow, den största av Venso´s inomhusodlingar (nedan) bygger på tekniken med hydroponisk odling (vattenodling) kombinerat med ett egen-utvecklat LED-ljus för växtodling vilket ger häpnadsveckande resultat på mycket kort tid. Med LED-ljuset kan man också förodla grönsaker inför sommarsäsongen.

Mini Plant Factory PMF-M30 Eco Grow

Lysdioder eller LED-lampor avger endast specifika våglängder av ljus och möjligheten att kombinera specifika våglängder gör dem till den optimala lösningen för växthusodling.

Dessa nya LED-armaturer är kraftfulla nog att öka växtligheten samtidigt som de sparar upp till 75% av energiförbrukningen jämfört med traditionella HID lampor

Growlight Duo med stativ 20W

Growlight Duo växtarmatur (ovan) kan användas både inomhus eller i växthus för uppdrivning av plantor eller som ljustillskott vid förvaring av kryddor eller andra grönbladiga växter. Armaturen är utvecklad med fullspektrumljus, dvs vitt LED-ljus med betoning på blåa och röda våglängder anpassade för växter och fotosyntes. Ett enkelt stativ ingår.

Växtarmatur Quattro 30W

 Växtarmatur Quattro 30W (ovan) är för växthus och lite större odlingsytor med fullspektrumljus. Väl avvägda ljusvåglängder som passar de flesta användningsområden. Specialutvecklade LED chip för att uppnå optimala våglängder som stimulerar fotosyntes och klorofyllbildning bäst. Används för uppdrivning av plantor, som ljustillskott under den mörka årstiden, blomningskontroll, eller inomhus där solljus saknas helt. Kan växla mellan röda och blå våglängder.

Växtlampa Odla 60°, 6W/18W

Växtlamporna Standard, Odla och Vinter passar i armaturer med vanlig E27 sockel. Den mindre 6W-lampan är avsedd för enstaka odlingskrukor eller för belysning av en mindre planta. Täcker upp till 0,64m2. Den större 18W-lampan är avsedd för en något större odlingsyta alternativt krukväxter och träd. Täcker upp till 2m2.

Växtlampan Standard (ovan) avger ett behagligt varmvitt ljus speciellt framtaget för att övervintra olivträd och andra exotiska växter inne i lägenheten där det enda extra som behövs är en lamphållare och ett el-uttag.

Ljuset är uppbyggt kring våglängds-teknik med blåa och röda våglängder som matchar fotosyntesens mottagningsområde vilket får växterna att må bra, till skillnad mot vanliga LED-lampor.

Växtlampa Vinter 7W/18W

Växtlampan Vinter (ovan) avger blått ljus för övervintring i mörkt och svalt rum.
Växtlampan Odla (nedan) med fullspektrumljus för uppdrivning av växter med ljustillskott.

Växtlampa Standard 60°, 6W/18W

Nu finns alltså möjligheten att i en vanlig lägenhet prova på inomhusodling, se till att kryddväxterna i köket får längre livslängd eller att övervintra ditt olivträd i vardagsrummet. Enklast är kanske att börja med en växtlampa Standard där det enda extra som behövs är en lamphållare och ett el-uttag. / Mvh Christina

Dela med dig / Spara inlägget
Dec 13

Julstjärnan Tina Julstjärnan Beatrix, liten Julstjärnan Stella Slim, stor

Nu kan du som vill ha någonting extra fynda julstjärnor från Watt & Veke till 40% rabatt på Balkongshoppen.se. Med rabatten ligger priserna mellan 81 – 269 kronor. På samma sida hittar du också Chrisslines julslingor och Markslöjds buxbombollar till rabatterat pris. Passa på att titta på våra 69 julklappstips också, för handlar du över 1000 kr är allt fraktfritt. / Christina

Candeye LUX miljöljus Cool Globe matkupa Pots Garden 40

Dec 10

2 st marschallhållare

Jag tycker att det är roligt att vår marschallhållare från svenska SMD Design blev utvald som en av de två snyggaste i decembernumret av ELLE Interiör (sid. 148, nr 10), för det tycker jag också att de är. Kan bara köpas i par och 2 st kostar sammanlagt 690 kr på Balkongshoppen.se. Supersnyggt till nyårsfesten!!/ Christina

Dec 4

Nu bjuder Balkongshoppen.se på fraktkostnaden när du handlar för en summa över 1000 kr. Detta gäller för alla produkter utom våra beställningsvaror som vi tar vi ut vanlig fraktkostnad för. Dessutom ger vi er förlängt öppet köp till den 8 januari så att ni kan handla era julklappar utan oro.

Vi har 60 st presenttips som i många fall inte har så mycket med balkonger att göra. Ett tips är att passa på att handla småjulklappar hos oss samtidigt som du hittar någon liten julklapp till dig själv. För kommer du över tusenlappen så bjuder vi ju på frakten. Här har jag valt ut 10 st klapptips för under 500 kr/st.

presenttips

Tips för sommarstugeägare utan kylskåp: en Boxmate för vitt vin, 495 kr

Julklappstips för den frusne: Coralpläd Paisly, 295 kr. Eller den mera exklusiva pläden Paradiso, 999 kr designad av Ulrika Hyman Vallien

Gåva till utlandsvännen: Nyckelring med dalahästmotiv, 79 kr. Väskhängare, 150 kr för partytjejer. Fördelen är att dessa är lätta att skicka i ett brev.

Julklapp till vegetarianer och veganer: Vegetabilisk handkräm, 110 kr. Finns också som tvål.

Gåva till miljövänner: Candeye LUX miljöljus, 195 kr. Finns i två storlekar.

Gå-bort-gåva i stället för en blomma: Doftljus i lykta, 295 kr. Finns i tre spännande dofter.

Present till pysselfia: Virkpaket med rund kruka, 240 kr. Finns i flera modeller.

Julklapp till barn över 3 år: Leksaksbil S9 Sedan Sport, 345 kr. Prisvinnande bil som också finns i en billigare modell. Eller vad sägs om en gullig Bartolomeus nalle, 125 kr, som är lätt att skicka i brev./ Christina

Dec 3

oppettider

I detta pga julhandeln stressade tidevarv kan det vara bra att bli påmind om att du faktiskt kan handla det mesta på nätet.

Vår nätbutik www.balkongshoppen.se har faktiskt utöver vårt vanliga sortiment med balkonginredning, både julpynt, ljusslingor och julklappar från 50 kr upptill flera tusen kronor. Leksakbilar, lyxig handkräm och virkpaket hör t.ex. inte till vårt ordinarie sortiment, men i juletider har vi nästan samma sortiment som vår butik Blom&Balkong på Lilla Essingen förutom blommorna.

Tips! Kolla in julklapparna på Balkonhgshoppen.se och svischa sedan förbi butiken om du inte gillar att handla på nätet.

För er som är ovana vid näthandel, kan jag passa på att berätta att vi nyligen har fått utmärkelsen ”Certifierad E-handel” samt att Expressen utsett oss till en av de 27 bästa nätbutikerna (19:e plats). Det känns roligt att få sånt betyg efter 8 månader på webben :-)

Öppettiderna under jul och nyår för Blom&Balkong:
Måndag 21/12: 11-18.00, tisdag-onsdag 22-23/12: 11-18.00, Julafton 24/12: 10-13.00, Juldagen 25/12: stängt, Annandagen 26/12: 12-16.00, söndag 27/12: 10-16.00, måndag 28/12: stängt, tisdag-onsdag 29-30/12: 11-18.00, Nyårsafton 31/12: 11-15.00, Nyårsdagen 1/1: stängt, lördag-söndag 2-3/1: 10-16.00, måndag den 4/1: stängt, Trettondagsafton 5/1: 11-16.00 och Trettondag Jul 6/1: stängt.
OBS! Se ändrade öppettider på Annandag Jul, Nyårsafton och Trettondag Jul.

Och på Balkongshoppen.se kan du handla dygnet runt. Har du frågor under helgerna så svarar jag direkt om du mailar kundtjanst@balkongshoppen.se.
/ Christina, med önskan om en stämningsfull och inspirerande december!