Nov 18


Den vänstra adventsljusstaken har LED-belysning och den högra som lyser alldeles för starkt har traditionella gamla glödlampor.

För dig som tröttnat på att byta glödlampor i adventljusstakarna finns äntligen en universell lågenergi-lampa med E10 sockel som du kan använda i dina gamla adventssstakar. Denna LED-lampa minskar energiförbrukningen med 97 % och håller 10 gånger längre än traditionella lampor. Dessutom kan samma lampa användas till alla olika armaturer istället för att ha flera olika varianter och ljuset blir behagligare (se jämförande bilden).

De nya LED-lamporna i varmvitt sken har snyggare sken än de gamla glödlamporna och de finns både i klart glas och några modeller med frostat glas. Detta betyder att den gamla adventsljusstaken uppgraderas helt genom att enbart byta ut glödlamporna. Då gör du en insats för miljön och samtidigt sparar elkostnader då LED-lamporna håller i tiotusen timmar och förbrukar endast 0,1 watt.

Andra fördelar är att LED-lamporna fungerar i alla sorters adventsstakar, lucialjus etc. Och det kanske viktigaste skälet är att du kan ha dem tända dygnet runt utan brandrisk då de aldrig blir varma. Speciellt viktigt med de traditionella adventsstjärnorna i papper till vilka det finns LED-lampor med E14 eller E27-sockel.

Dela med dig / Spara inlägget
apr 14

Häringer från Skargaarden

Balkongshoppen har i år ett stort urval av utemöbler i många nya spännade material från fiberbetong, återvunnen teak, järn samt helt underhållsfria adirondackstolar gjorda av gamla petflaskor, till mera känsliga materialet naturrrotting, eller klassikern konstfiberrotting, teak, accasia, lackad stål mm. Är du intresserad av att veta mer om någon möbel så klicka på resp. bild.

Några av Balkongshoppens senaste leverantörer av utemöbler är: Blå Station, Massproductions, Skargaarden, Ygg & Lyng, MrFredrik, Swiss eform och Canadian Chairs.

Här hittar du smarta möbler för den trånga balkongen, till exklusiva designmöbler för ett större uterum, terrass eller trädgård. Nu när uterum är inne, så har det nog aldrig funnits så stort och varierat utbud som i år.

Mest spännande är nog ändå Skargaarden som gör leisuremöbler dvs möbler som är vackra nog att stå inomhus men tåliga nog att bo i det fria stora delar av året. Deras möbler är som en dröm gjorda för de stunder då man inte har några plikter, krav eller måsten. De andas kravlös lyx. Därför startar vi med inspirerande bilder från Skargaardens sortiment av exklusiva utemöbler.

Häringer solstol

Häringer utesoffa

Falsterbo från Skargaarden

Ovan: Vi behöver väl knappast kommentera att fåtöljen Falsterbo är urskön att sitta i och nedanför är två bilder från deras senaste utemöbelserie Oxnö (som vi fö har introduktionsrabatt på fram till midsommar).

Kul är att det har kommit utemöbler gjorda av petflaskor, som samtidigt som de är snygga också är miljövänliga samt helt underhållsfria. En av de första på svenska marknaden är Canadian Chairs, med sin klassiska adirondackstol som finns i många roliga färger. Ett extra plus är att det är 10 års garanti på varje handgjord möbel.

Naturen är inte bara ett material i årets utemöbler, nej naturtrenden är lika stark i motiven, som t.ex. de fina sittpuffarna med björk- och furustubbe motiv, eller den allra senaste vedtraven som blir en fin ute- eller innebänk. Alla tre från norska Ygg & Lyng.

Massproductions är ett nyskapande Stockholmsbaserat möbelföretag som startade 2009. Upphovsmakarna Magnus Elebäck och Chris Martin har redan fått Tio-stolen prisbelönad och tillsammans med Tio-bordet är de representerade på Nationalmuseum i Stockholm. Utemöblerna i Tio-serien har en tidlös design vilket gör dem till en framtida klassiker värd att satsa på.

En annan utestol värd att satsa på är Straw från Blå Station. Att designerduon Osko och Deichmanns med stolens unika former hyllar den klassiska stål-möbeldesignen samt att Straw kommer att bli en klassiker är det ingen tvekan om. Balkongshoppen har både stolen, karmstolen och loungestolen i sitt utbud.

Här finns också den ursköna loungestolen från Accupunto som har ett elastiskt säte och rygg, täckt med plastknoppar som anpassar sig till kroppsformen. Denna ergonomiska möbel är den första möbelserien för inomhus- och utomhusbruk som kombinerar komfort och hälsa baserad på akupunkturkunskap. De är så sköna så har man en gång provat dessa stolar så är det svårt att slita sig.

I år lanserar Swiss eform en gammal klassiker från 1950-talet, fiberbetongstolen Guhl och en upphottad modell som heter Sponeck. Det riktigt coola är att möbeln funkar lika bra idag.

Den mest märkliga utemöbel-trenden är nog ändå den återvunna teaken, men ju fler möbler som vi ser desto mer gillar vi materialet. Många möbler i återvunnen teak blir väldigt tunga, men vi har plockat in en liten kafe-möbel från Mr Fredrik. Den är både hopfällbar och lite nättare.

Avslutningsvis en länk till alla Balkongshoppens stora utbud av utemöbler. Håll ut snart blir vädret bättre! Mvh Christina

aug 16

Härliga ljumma augustikvällar i uterummet kan bli dubbelt så trevliga med lite utelampor. Vi har tips på lite olika lösningar på utebelysning på allt från den lilla balkongen till den stora trädgården.

Otroligt, men effekten med energisnål LED-belysning är enormt effektfull oavsett om du är ute, eller om du endast njuter av ljuseffekten innifrån. Den nyaste urläckra LED-produkten som kommer nu i slutet av augusti är den uppladdningsbara LED-lampan GP Colorplay Globe som man kan ha både i poolen, på balkongen eller inomhus. Går att dimra eller att låsa till en färg om an vill.

En annan fantastisk LED-produkt som kommer att bli stor både inomhus och utomhus är den Eco Lights nya LED Strip RGB som finns i 5 meters kit. Perfekt att fästa ute på balkongen under fönsterblecket, eller under en list på balkongräcket, under en bardisk inomhus etc. Och man kan dimra eller låsa till enbart varmvit färg om man vill.

Har man trädäck på balkongen eller terassen, men inte vill/eller inte kan, försänka belysningen i trädäcket så finns lösningen i LED Decklight komplettset som skruvas på ovanifrån. I ett set ingår fem Led-lampor som kan kompletteras med ytterligare fem Extensionsets (3 lampor i varje) så att det totalt blir 20 st LED-lampor på en transformator.

Vill man plantera växter i en lysande kruka utan att betala en massa pengar så finns lösningen i en lysande LED-kruka i terrakotta som okså finns med vitt ljus. Detta kan man komplettera med en energisnål LED-spotlight, Multi spot LED.

Och min favorit Cuby Light, lysande bord, som faktiskt är den enda icke-LED-belysningen i detta blogginlägg. Den funkar både inne och ute och som bord eller tillfällig sittpall. Finns i vitt eller grönt.

Slutligen önskar jag, Christina, dig en lysande höst med mycket nöje utomhus :-)
.

aug 2

Parasollbelysningen Quaseo

Parasoll används mest för solen, men kan vara lika mysigt kvällstid som vid en oväntad regnskur!

Quaseo är världens första sladdlösa parasollbelysning. Man laddar upp Quaseo ca 2 timmar och sedan lyser den i 6 timmar. Belysningen är inte billig, men belysningen ger en mysig rumskänsla under varma augustikvällar.

Belysningen passar både till Design by Merx 3-meters terrassparasoll, som till de mindre parasollerna på diameter 2,7 samt 2 meter, eller till det urläckra vita eller gröna solparasollet Shadylace. Ett oerhört vackert parasoll som fungerar som ett lövverk där solen silas genom parasollet, en magisk känsla att sitta under (obs passar inte som regnskydd).Snygg parasollfot som passar till våra större parasoller är Pietra Toscana, men vill man lyxa till det ordentligt finns Sywawas exklusiva parasollfot Coupe i färgerna svart eller vitt. I Foten kan man plantera växter eller hälla i krossad i och kyla festens drycker.


Se Parasoll & tillbehör »

Passa på att njuta av den sista sommarmånaden! / Christina

Dec 16

Berga Form – Cinas – Engels Kerzen – Formfocus – Hortensia – Horredsmattan –
Kristina Stark – Lindform – Lively – Lindesbergskrukan – LZN Design – Mr Fredrik –
Markslöjd – Newgarden – Silverline – SMD Design – Slick Outdoor – Trendnordic –
Vertical Garden – Videx – Watt & Veke

Blom & Balkong stänger butiken på Lilla Essingen för gott, och därför startar vår största lagerutförsäljning idag, först till kvarn…. Allt som allt är det ca 150 artiklar som säljs ut till 25 % rabatt. Absolut sista rea-dagen är den 3 januari om det finns något kvar då ….

OBS! Leveranserna går från lagret först tisdagen den 4/1.

GOTT NYTT ÅR önskar vi alla kunder, och vi vill poängtera att Balkongshoppen
fortsätter efter nyår med verksamheten i aktiebolaget Balkongshoppen i Stockholm AB!

Dec 12
Lysande utekrukor på terrassen

De lysande utekrukorna på terrassen (ovan) får en annan dimension nu när de är omgärdade med snö. Det framgår inte av denna mobilbild exakt hur stämningsfullt detta är, men helt sanningsenligt måste jag erkänna att de ger ett fantastiskt fint ljus.

Är du sugen på att testa kombinationen lysande utekruka i snön, så passa på att titta på våra lysande produkter från Newgarden som säljs till nedsatt pris för att de kommer att utgå ur sortimentet. Själv ska jag slå till på Newgardens Cuby Light, den lysande kuben (på bilden nedan). Den kan användas både som sittpuff och bord. Också nedsatta varor är Magnolia Light 30 och den större storleken 45, liksom Palma Light den höga krukan som finns både i vit och mintgrön färg.

Utebelysningar som vi kommer att fortsätta med är läckerbitarna från Zero. Light House heter deras mest kända produkt, men smakar det så kostar det. Utelampan kostar 7.080 kr och innelampan 4.335 kr. Deras andra utemodell Bottle, finns både som pendel (taklampa) och bordslampa. Priset börjar här på 4.180 kr. Man kan välja mellan vitt, gult eller aluminium på handtaget.


Denna sista utelampa, Moo från Northern Lighting, är huuur läcker som helst. Moo är en vägglampa i form av ett älghuvud i naturlig storlek. Moo kan användas både inomhus och utomhus. En designad belysning som sticker ut.

Den naturtroget formade lampan är tillverkad av ett material som ger ett mjukt och öppet flöde av ljus. Lamporna är placerade inuti hornen vilket blir ett extra inslag av mjuk, mousserande och genomskinlig ljuseffekt på lyktan. Just nu finns det några på lager, fast annars görs de på beställning. Priset på älgen är 10.900 kr. / Christina

Dec 8

Fynda julklapparna på vår Jul-REA!

STOR JULKLAPPS-REA – Alla varor från Hortensia, samt alla solcellslampor från Formfocus, utelampor från Markslöjd, fina ullplädar i design av Hydman-Vallien, lysande krukor från Newgarden och några terrassvärmare från Silverline.

Dessa 40-talet varor (den översta delen av nedsatta priser) rear vi ut innan nyår, då de kommer att utgå ur vårt sortiment. Till Rea-sidan »

OBS! 16/12 är sista dag för julklappsköp för att hinna få dem till julafton. Och en förutsättning är att du lämnar ditt mobilnummer för sms-avisering. Skickas avin på posten fördröjs paketet med minst ett dygn.
TIPS! Välj inte bankgiro som betalningsmetod om du är sent ute, för att vi skickar varorna först när pengarna har kommit in på vårt konto.

Öppettider Blom&Balkong: 23/12: 9.00–19.00 , 24/12-27/12: stängt,
28/12-30/12: 11.00–18.00 , nyårsafton: 10.00–16.00

Följ oss på Facebook: Snabba nyheter, t.ex. om vi kommer att rea ut några fler produkter lägger vi upp på vår Facebook-sida. Bli ett fan du också! / Christina

okt 31

Vill du ge bort något annorlunda i julklapp och har råd att lägga 1690 kr, då finns Photo Cube som är en mycket personlig julklapp som går att beställa hos Balkongshoppen, men vill man vara säker på att ha den tills julafton, så måste vi ha bilderna i november.

Photo Cube är egentligen en vattentät sittpuff anpassad för utebruk, men den funkar givetvis lika bra inomhus. Det personliga med denna sittpuff är att man skickar 5 egna bilder som trycks på sittpuffen, en på varje sida (utom undersidan som är svartgrå). Det är alltså bara skaparglädjen som sätter gränser. Vi gjorde en till butiken som bara består av fina växtmotiv.

Vi märkte av en ökad efterfrågan precis efter årets sommarsemester, men motiven behöver givetvis inte att bestå av semesterminnen. En av våra kunder, familjen Nordin, har varit så snäll och skickat in några bilder på sin fina sittpuff (nedan). / Christina

okt 4

Äntligen kan jag börja odla olivträd och andra medelhavsväxter på min svenska balkong! Plant in Pod, som det nya systemet heter, gör det möjligt att odla växter utanför de temperaturzoner där växterna normalt inte skulle kunna överleva kylan. För nu har Living Plant tillsammans med Lantbruksuniversitetet i Alnarp utvecklat en ny typ av vinterskydd som med minimal elförbrukning skyddar växter från vinterkyla ända ned till 20 minusgrader.

Plant in Pod är ett lättskött system för att vinterskydda känsliga subtropiska växter. Fleråriga studier har gjorts innan höstens introduktion. Några växttyper från Medelhavet som rekommenderas för Plant In Pod-systemet är olivträd, citronträd, lagerbladsträd, Afrikas lilja och Phoenixpalm.

Systemet består av ett skyddstält, en termostat, en doppvärmare med tillhörande belysning som sticks ned i jorden och ger rötter som krona en behaglig värme på 3-5 grader och ett isolerande skydd för krukan. Jag längtar tills Plant in Pod finns i nätbutiken vilket verkar bli i mitten eller slutet av oktober. / Christina

sep 28

Höstmörkret erövrar Sverige med stormsteg och nu kan det bli väldigt effektfullt att lysa upp i uterummet. För er som vill lysa upp uterummet eller trädgården utan elektricitet, har vi fått in mängder av fina facklor från Blomus liksom värmeljushållare och ljuslyktor, liksom de stilsäkra marshallhållarna från SMD Design.

Eller vad tycks om den nya marshallen Foreo som liksom miljöljusen Candeye LUX eldas med vanlig lampolja? Alla facklor kan endera stickas ner i marken eller i en stor kruka, eller kompletteras med olika fackelhållare. Man kan också komplettera med skyddslock för facklorna.

En eldstad som eldas med spisbränsle är den nya Fuoco i keramik och polerat rostfritt stål för utomhusbruk (finns i två storlekar). Och har man tillgång till ved har vi flera olika produkter, varav en är den tunga klassikern Tipi, som också fungerar som terrassvärmare och grilll. En annan nyhet som vi nu har fått in på lager, är den vägghängda pallen My Deer. Renhuvudet är fräck som inredningsdetalj på väggen, likaså perfekt som extra sittplats ute på balkongen eller i den trånga hallen. Ja detta var några av alla våra höstnyheter på Balkongshoppen.se / Christina

« Tidigare Poster