Dags att odla kryddor och tomater för balkongen!

2016_plantering_5116

Så fort solen börjar att värma lite så önskar sig många en balkong fylld med ätliga och ljuvligt doftande kryddväxter. Vi latmaskar som inte har sått några kryddor eller grönsaker från grunden kan snabbstarta och köpa färdiga plantor. Om nattemperaturen går under +10 grader ställer du dem inne i ett fönster så länge. Plantorna ska stå ljust men inte för varmt så ställ dem inte över ett varmt element och var sparsam med vattningen för annars växer de för mycket på höjden.
Bilden nedan:  Delta 20 Självbevattningskruka

2016_kryddor_inne

Låt plantorna torka ut lätt mellan vattningarna och när det blir varmare kan du börja vänja dem vid utetemperaturen dagtid men så länge som nattemperaturen understiger +10 grader bör du ta in dem på nätterna.

2016_kryddvaxter_kvall

En sommar försökte jag att odla cocktailtomater men när de äntligen såg ut som om de var mogna att äta så var de tyvärr alldeles svampiga i konsistens och väldigt smaklösa. Troligen överbevattnade av mig.

2016_tomatodling

Men i år ska jag när det har blivit varmare ute testa med att fylla en hink med näringsrik jord och ovanpå lägga tomatskivor, lägga lite jord över och ovanpå detta lite plastfolie med hål i så att det kommer in lite luft, för det är ett experimentet som inte kostar så mycket. Odling ska vara kul och enkelt. Lycka till! / Mvh Christina

2016_cityodling

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.