Tips – byt ut glödlamporna i julbelysningen


Den vänstra adventsljusstaken har LED-belysning och den högra som lyser alldeles för starkt har traditionella gamla glödlampor.

För dig som tröttnat på att byta glödlampor i adventljusstakarna finns äntligen en universell lågenergi-lampa med E10 sockel som du kan använda i dina gamla adventssstakar. Denna LED-lampa minskar energiförbrukningen med 97 % och håller 10 gånger längre än traditionella lampor. Dessutom kan samma lampa användas till alla olika armaturer istället för att ha flera olika varianter och ljuset blir behagligare (se jämförande bilden).

De nya LED-lamporna i varmvitt sken har snyggare sken än de gamla glödlamporna och de finns både i klart glas och några modeller med frostat glas. Detta betyder att den gamla adventsljusstaken uppgraderas helt genom att enbart byta ut glödlamporna. Då gör du en insats för miljön och samtidigt sparar elkostnader då LED-lamporna håller i tiotusen timmar och förbrukar endast 0,1 watt.

Andra fördelar är att LED-lamporna fungerar i alla sorters adventsstakar, lucialjus etc. Och det kanske viktigaste skälet är att du kan ha dem tända dygnet runt utan brandrisk då de aldrig blir varma. Speciellt viktigt med de traditionella adventsstjärnorna i papper till vilka det finns LED-lampor med E14 eller E27-sockel.

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.