Nya spännande material i årets utemöbler

Häringer från Skargaarden

Balkongshoppen har i år ett stort urval av utemöbler i många nya spännade material från fiberbetong, återvunnen teak, järn samt helt underhållsfria adirondackstolar gjorda av gamla petflaskor, till mera känsliga materialet naturrrotting, eller klassikern konstfiberrotting, teak, accasia, lackad stål mm. Är du intresserad av att veta mer om någon möbel så klicka på resp. bild.

Några av Balkongshoppens senaste leverantörer av utemöbler är: Blå Station, Massproductions, Skargaarden, Ygg & Lyng, MrFredrik, Swiss eform och Canadian Chairs.

Här hittar du smarta möbler för den trånga balkongen, till exklusiva designmöbler för ett större uterum, terrass eller trädgård. Nu när uterum är inne, så har det nog aldrig funnits så stort och varierat utbud som i år.

Mest spännande är nog ändå Skargaarden som gör leisuremöbler dvs möbler som är vackra nog att stå inomhus men tåliga nog att bo i det fria stora delar av året. Deras möbler är som en dröm gjorda för de stunder då man inte har några plikter, krav eller måsten. De andas kravlös lyx. Därför startar vi med inspirerande bilder från Skargaardens sortiment av exklusiva utemöbler.

Häringer solstol

Häringer utesoffa

Falsterbo från Skargaarden

Ovan: Vi behöver väl knappast kommentera att fåtöljen Falsterbo är urskön att sitta i och nedanför är två bilder från deras senaste utemöbelserie Oxnö (som vi fö har introduktionsrabatt på fram till midsommar).

Kul är att det har kommit utemöbler gjorda av petflaskor, som samtidigt som de är snygga också är miljövänliga samt helt underhållsfria. En av de första på svenska marknaden är Canadian Chairs, med sin klassiska adirondackstol som finns i många roliga färger. Ett extra plus är att det är 10 års garanti på varje handgjord möbel.

Naturen är inte bara ett material i årets utemöbler, nej naturtrenden är lika stark i motiven, som t.ex. de fina sittpuffarna med björk- och furustubbe motiv, eller den allra senaste vedtraven som blir en fin ute- eller innebänk. Alla tre från norska Ygg & Lyng.

Massproductions är ett nyskapande Stockholmsbaserat möbelföretag som startade 2009. Upphovsmakarna Magnus Elebäck och Chris Martin har redan fått Tio-stolen prisbelönad och tillsammans med Tio-bordet är de representerade på Nationalmuseum i Stockholm. Utemöblerna i Tio-serien har en tidlös design vilket gör dem till en framtida klassiker värd att satsa på.

En annan utestol värd att satsa på är Straw från Blå Station. Att designerduon Osko och Deichmanns med stolens unika former hyllar den klassiska stål-möbeldesignen samt att Straw kommer att bli en klassiker är det ingen tvekan om. Balkongshoppen har både stolen, karmstolen och loungestolen i sitt utbud.

Här finns också den ursköna loungestolen från Accupunto som har ett elastiskt säte och rygg, täckt med plastknoppar som anpassar sig till kroppsformen. Denna ergonomiska möbel är den första möbelserien för inomhus- och utomhusbruk som kombinerar komfort och hälsa baserad på akupunkturkunskap. De är så sköna så har man en gång provat dessa stolar så är det svårt att slita sig.

I år lanserar Swiss eform en gammal klassiker från 1950-talet, fiberbetongstolen Guhl och en upphottad modell som heter Sponeck. Det riktigt coola är att möbeln funkar lika bra idag.

Den mest märkliga utemöbel-trenden är nog ändå den återvunna teaken, men ju fler möbler som vi ser desto mer gillar vi materialet. Många möbler i återvunnen teak blir väldigt tunga, men vi har plockat in en liten kafe-möbel från Mr Fredrik. Den är både hopfällbar och lite nättare.

Avslutningsvis en länk till alla Balkongshoppens stora utbud av utemöbler. Håll ut snart blir vädret bättre! Mvh Christina

Dela med dig / Spara inlägget

Ett Svar

  1. Julia - inredning & sött Skriver:

    Vad kul med en blogg med fokus på balkongen :-) Hittade hit tack vare nsds bilaga.

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.