Vintertid på balkongen

Helt underbar helg för det sista vinterfixet på balkongen. Alla växter som normalt klarar att stå ute under vintern, får stå kvar. Resten av balkongväxterna, som mitt apelsinträd och mina paprikaplantor som är planterade i en Trio Cottage har jag pluggat igen hålen på och redan tagit in för en månad sedan.

Idag har jag bl.a. klippt ner den fina pelargonen som fr.o.m nu kommer att få stå svalt och mörkt inne i garaget. I krukan planterade jag istället denna fina ljung som får stå ute hela vintern. Det fina med ljungen är ju att den ser ok ut även efter att den vissnat.

Även mina växter som står i isolerande Lindesbergskrukor får lite omvårdnad i form av mossa lagd ovanpå jordtäcket.

Slutligen får mina häcktujjor den årliga vintersvepningen i form av först ett liggunderlag runt krukorna. Sedan mossa på jorden och till sist sveper jag in dessa krukor i säckväv.
Nu är mina vinterförberedelser på balkongen klara och det kan börja snöa! / Mvh Christina

Dela med dig / Spara inlägget

3 Svar

 1. Lola Döds Skriver:

  Skulle ni kunna tipsa om bra vintergröna växter för en balkong i västerläge(zon 5)?

 2. Christina Skriver:

  Helena, min kollega på Grönt är Skönt tipsar följande: Japansk dvärgidegran, Taxus baccata ’Nana’, fungerar upp till zon fem i alla fall på friland. Dock är det ju ett hårdare klimat i en kruka. Det är viktigt att krukan isoleras. ’Nana’ är vintergrön med oregelbundet växtsätt och kan med fördel formklippas om man gillar det. Höjd 0.5-1.5 meter. Och jag har hittat den här: http://www.splendorplant.se/sp/sortiment_show.asp?Kategori=%25&offset=931&Identifikation=982

 3. Micke Skriver:

  Jag har just köpt några växter
  Det ska bli roligt
  Se dom växa.

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.