Så klarar växterna 2 veckor utan vatten

En kund undrade om hennes växter klarar några veckor på egen hand om de är planterade i detta nya Urban Garden-koncept och här är mitt svar:

Se till att jorden är långsamt genomvattnad innan du åker, att du har lagt ett ca 2- 3 cm tjockt lecakulor-lager i botten (svep gärna in dem i en gammal t-shirt eller nåt så att de inte täpper till dräneringshålen i botten bara. Använd U-jord och inte billig varuhus-jord. Tänk på att det går åt rätt mycket jord till det stora planteringskärlet. Toppa jorden med täckbark så att inte fukten avdunstar så lätt.

I och med att det är så djupt med jord som 50 cm OCH att du har isolering innanför (som isolerar mot värmen på sommaren och mot kyla på vintern) så håller sig jorden fuktig längre.

Det borde alltså inte vara några problem, men är det en södervägg i lä så blir det givetvis mera känsligt för uttorkning och då kan man svepa in plantorna i bioväv av denna typ.

Jag har själv prototypen till planteringskärlet på min balkong, som kan ses på Grönt är Skönts blogg. Reportage från min balkong kommer den 5 maj i Stockholm City.

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.