Urban Gardening och balkonger på Nordiska Trädgårdar 2011

Urban Gardening med odlingsbänkar och miniväxthus var ett genomgående inslag på årets mässa tillsammans med kryddväxter och annat ätbart.

Hasselfors hade en stor monter även på denna mässa.

Många utställare som Groform använder återvunnet, rostigt material. Nedan en konstruktion av återvunna komponenter från Permakultur.

Wii Trädgårdar satsade på björkar och påskfärger. Nedan ser du en till hösten ny produkt från Bosch som kan få även den svagaste att kunna beskära träd.

Denna praktiska hopfällbara bänk som är perfekt till små balkonger samt den färgglada hängstolen, kommer vi att sälja på Balkongshoppen inom kort.

Nedan ser du bilder från mässans fina balkongutställning.


Min favorit till årets balkongutställning var bidraget ”Urban Garden”: ”Balkongen är tänkt för citymänniskor som verkligen vill kunna odla. Här trängs sallader med blommor, rädisor med citrusträd. Ett ordentligt arbetsbord för att kunna ta hand om skörden är självklart. Lika självklart är den egna lugna hörnan, där man kan pausa och njuta av sin odlingsmöda.” Skaparen Nina Thalinson, är designer till SMD Designs senaste nyhet som ger växterna möjlighet att växa på höjden. De kommer f.ö. snart att finnas till försäljning på Balkongshoppen.

Här följer sex andra skapelser till balkongutställningen. I tur och ordning är det: Svanerud Design, Fullerö Handel, Näsudddens Handelsträdgård, Skavanker, Kristina Öhman samt Växtverket.

Jag avslutar med de roliga köttätande växterna som jag ångrar att jag inte köpte med mig hem. Det fanns både fröer, sticklingar och färdiga plantor. Har du tid och bor i Stockholm så passa på att gå ut till mässan, det tycker jag att den är värd.

Dela med dig / Spara inlägget

4 Svar

 1. Skyggebalkongen Skriver:

  Hei! Så mye fint, tenkom je hadde litt kortere vei til Stockholm :-) Takk for bildene i alle fall, noen ideer kan jeg jo plukke opp. Ha en fin helg!

 2. Magnus Einarsson Skriver:

  Kan ni inte utlysa en balkongtävling, där vanliga människor får skicka in bilder på sina balkonger och så utser ni en vinnare! :) Det är kul att kunna hämta inspirtaion från varandra!

 3. Christina Skriver:

  Ja det var en bra ide´. Absolut ska vi ha en balkongtävling, där ni skickar in bilder på era fina balkonger. Den som har finast balkong vinner något från Balkongshoppens sortiment. jag ska bara fundera ut vad priset ska bli. Men om det är någon som vill börja redan nu så skicka bilderna till info@balkongbloggen.se

 4. Bille Skriver:

  Takk for inspirerende bilder fra hagemessen!

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.