Härligt färgsprakande på årets möbelmässa

I dag startade Stockholm Furniture Fair 2011. Bilderna visar det färgsprakande fyrverkeri av klara färger blandat med en mix av pastelliga färger som genomsyrade hela mässan. Som synes av Sandras bilder är det väldigt färgglatt på årets möbelmässa.

De två översta är från stilsäkra Designers Guild. Den lila småländska soffan nedan finns i en mängd klara färger och de kronbladsliknande möblerna i härliga pasteller kommer från Brühl.

Ovan: Vinnare av utnämningen ”Green Furniture Award 2011”, ’The T-shirt Chair’, designad av svenskan Maria Westerberg. Stolen är gjord av återanvända tyger från t-shirts, gardiner etc med en stomme gjord av gamla ståltrådsstängsel.

Juryns motivering: ”The winner of the Green Furniture Award 2011 weaves together a meaningful story using worn textiles. This up-scaling of the classical ’rag rug’ becomes an unique way of upholstering – T-shirts from friends together with other textiles such as grandma’s curtains”. Även denna stol är färgglad :-)

Nedan: Hur kul är inte vägglampan gjord av en konservburk eller, från samma monter, händerna som sticker ut ur väggen. Eller klädhängaren gjord av galgar. Galgarna borde inte vara så svåra att kopiera.

Isländska designern Dagný Bjarnadóttir har skapat detta underbart lyxiga lilla växthus, som också fungerar som pall eller ett litet sidebord ute på balkongen. Hon har t.o.m en modell som man kan fälla ihop.

I Northern Lightings monter så träffade vi den norske designern av min favoritprodukt den lysande älgen Moo.

Slutligen kan jag avslöja att vi hittade många trevliga möbelnyheter för vår och sommar. Om jag inte hinner blogga om dem så kommer jag definitivt att berätta om nyheterna på Facebook. / Christina

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.