Akta växterna för vårsolen!

Nu måste man vara försiktig med övervintrade växter på balkongen. Fortfarande is i krukorna fast solen skiner varmt. Växten luras att tro att det är dags att börja vakna till liv och börjar att knoppas, samtidigt som den inte kan få något vatten ur isklumpen.

Igår när jag äntligen kunde ta mig ut på terassen för att ta ner julslingorna så såg jag till min förskräckelse att mina tre magnoliabuskar har börjat att få knoppar. Inte bra, men hoppas på underverk och svepte snabbt in dem (bilden ovan). Även häcktujjorna på bilden nedanför fick sin svepning.

Längst ner i min påse med täckdukar hittade jag faktiskt redan ihopsydda påsar som är mycket enklare att använda. Visserligen är de lite dyrare, men man slipper en massa besvär med inslagningen. De finns i två storlekar och Biohuvan sälj två och två. Huvan släpper igenom ljus, luft och vatten och skyddar både mot brännande sol, vind och hällregn samtidigt som den kan användas för att hålla skadedjur och ohyra borta. Finns också en skyddsduk för balkonglådor.

Dela med dig / Spara inlägget

Ett Svar

  1. Christina Skriver:

    Oj oj, nu är snart våren här och jag har glömt bort att täcka mina egna växter för den starka vårsolen.
    Btw idag kommer våren till Malmö./Christina

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.