65 kvm takterrass blev tre blomstrande rum

En vinterdag som denna kan det vara trevligt att läsa om en försommarkonsultation. Denna terrass på Medevigatan är ett av Lindas konsultationsuppdrag. Hon bad familjen att skriva några korta rader om deras upplevelse av konsultationsprojektet.

Kundkommentar från mannen:
”Vi hade flyttat från villa till en lägenhet i stan med en stor terrass. Vi hade tagit med oss en del möbler från trädgården men behövde vägledning för att skapa ett antal rum av vår terrass som var c:a 70 kvm stor. Vi sökte runt och var även på någon föreläsning om växter på terrasser. På nätet fann vi sedan Balkongshoppen. Vi inledde samarbetet med en idéskiss där Linda föreslog tre rum som skulle skapas via olika växter, möbler och belysningar. Vi bollade skissen några gånger innan vi kände oss nöjda.”

”Första steget var ett antal möbler bl .a för att skapa vad vår dotter numera kallar ”kutterhörna”. Hörnan består av två hörnfåtöljer som bildar en soffa som fångar upp det sista av solljuset innan solnedgången. Framför soffan har vi ett litet bord som också kan tjäna som sittdyna. För att skapa ett rum kompletterades det hela med matta och trevlig belysning som inramas av gröna växter.”

”Då vi hade lite ont om tid fick vi hjälp med steg två, som innebar hjälp att handla och plantera de växter som vi kommit överens om i de c:a 10 Lindesbergskrukorna som placeras ut i grupper.”

”Parallellt med detta ordnade vi vissa saker själva såsom markiser, balkongskydd, byggde ihop ett växthus som vi hade spontaninhandlat tidigare”.

”Steg tre i hjälpen från LInda var samtidigt pricken över i:et dels ett vattenspel och dels belysning. Vi hat nu fått tre underbara rum att vara i under sommarhalvåret, ett matrum, ett vardagsrum och familjens favoritplats har blivit ”kutterhörnan”. Vi känner att vi nu kombinerat innerstadens möjligheter med villatomtens ute möjligheter i grönska på vår terrass.”

”Samarbetet med Linda har skett i iterationer och kommer fortgå med ytterligare förfiningar. Vi är mycket nöjda med resultatet så här långt.”

Kundkommenterer från frun:
”Efter att ha varit med trädgård i många år med allt vad det innebär kände vi att vi ville ha något mer lättskött. Vi var helt överens om att vi skulle ha en balkong men att det skulle bli en 65 kvm stor terrass hade vi aldrig kunnat drömma om.
Visserligen hade vi erfarenhet av växter och en del utemöbler hade vi sedan tidigare men här kände vi att vi behövde hjälp. Med Lind aoch Balkongshoppen kom vi helt rätt. Allt ifrån första mötet till att förverkliga vår terrass har gått helt enligt planering. Det enda är att man blir så inspirerad att man bara vill ha mer. [2010-09-26] /
Kul med så nöjda kunder, Linda :-)

Dela med dig / Spara inlägget

2 Svar

  1. +Berit Rollén Skriver:

    Vem är Linda och hur får man kontakt med henne?

  2. Christina Skriver:

    Om du mailar info@balkongshoppen.se så svarar hon.

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.