22 kvm takterrass fick uttryck av vindpinad brygga

Första gången jag klev ut på denna långsmala terrass låg dimman tät vilket fick fart på fantasin. Efter bollande av idéer började familjen och jag att ta grepp om terrassens framtida utseende.

Denna terrass ska rymma barnens lekfulla odlande, familjens middagar samt en skön men karg grönska. Familjen vill använda terrassen som ett extra vardagsrum där de kan umgås, leka och mysa. Det ska även finnas möjligheter för familjens kanin att sträcka på benen här. Känslan i material som eftersträvas är hav och strand, och Gotland är sinnesbilden.

Därför lades ett redan grånat och slitstarkt Timber Teckgolv inramat av vit-grå sjösten längs kanterna.

Utdrag från projektbeskrivningen gällande växterna:
På denna terrass eftersträvas en karg frodighet. Växterna ska i möjligaste mån vara fleråriga och därmed återkommande. Växtvalet ska vara varierande och oregelbundet i form och höjd. Fokus ligger inte på blomning, snarare på föränderlighet, härliga bladverk, gräs, mossa, taklökar.

Den färgskala jag tänker mig ligger från frodigt grönt till silver- grå- blå, kanske med inslag av vitt. Krukorna som föreslagits är Linderbergskrukan, då de passar utmärkt för ett lyckosamt odlande av fleråriga växter.

För att tillgodose möjligheten till eget odlande föreslog jag ett växthus och en drivbänk. När jag var på återbesök i slutet av september var det dags att skörda både smultron och (förvånansvärt stora) morötter!

För att skapa lite atmosfär med belysning kvällstid valde jag utespotten Emil samt designergolvlampan Torch. / Linda

Kundkommentar:
Terrassen blev jättefin! En del av en strand/brygga högt upp i ett hus på Lilla Essingen, ger verkligen ett fint intryck. [2010-06-04]

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.