Hem 2010 – Återanvändning och skandinavisk enkelhet

Utställning på temat färg

På Hem / Hem & Villa-mässan 2010 kunde man se två tydliga trender, återanvändning med en hel avdelning med bara vintageföretag, Myrorna m.fl. secondhand-butiker och den skandinaviska enkelheten med rena naturliga träprodukter, eller avskalad design i dova färger.

Bilden ovan: Utställning skapad av en trendanalytiker på temat färg. Hon har utgått från olika dova färgskalor och sedan ställt samman inredningsprylar till resp. färgskala. Är man intresserad av en viss färgskala kan man enkelt anteckna dess färgkoder.


Trådspira, en av våra leverantörer av trädgårdssmycken ställde ut på mässan, men hade tyvärr blivit lite felplacerad bland tråkiga värmepumpar och dylikt. Detta gjorde att de lyste upp Hem&Villa-mässan lite extra med nästa års nyheter. Efter årsskiftet kommer vi att ha ta in ett mycket bredare sortiment av deras vackra svensktillverkade trädgårdssmycken. De är helfina att sticka ner i en större kruka på balkongen, speciellt när växterna börjar att se lite vissna och tråkiga ut.


En monter som stack ut var Designgalleriets utställning, Tema Poolparty som var i glatt och glättigt 80-tal med plastdetaljer och klara färgsprakande produkter. En av produkterna var vår lila solstol Dondolina.


Myrorna hade en stor monter där de bl.a sålde fina begagnade byråer som hade piffats till av olika designers. Pengarna går till ungdommar med problem.


Tv: vår vita utefåtölj MrGardner hade använts i denna idéemonter på mässan.

Th: I samma stilrena skandinaviska design fanns Herb:ie, en ny produkt från Indoor Garden som ska göra det enkelt att odla kryddväxter inomhus året om. Dess bevattning och energisnåla växtbelysning ska endast dra 19 kWh/månad. Och stämmer det att man kan återanvända livsmedelsbutikernas kryddväxtkrukor och få dem att ”blomstra” igen efter första användning, ja DÅ är den ett bra alternativ för närodling åter runt.


En av idémontrarna i entrehallen hade enbart trärena skandinaviska inredningsprodukter och detta var mycket riktigt en av årets trender på Hem-mässan.

Hem & Villa-mässans intressantaste produkt tyckte jag var ”det smarta taket” SolTech System som är ett luftbaserat solenergisystem. Det fina är att man inte ser några fula solceller på taket utan det man ser är takpannorna av tjockt glas. Energin som fångas upp leds därefter in i huset och integreras med husets uppvärmningssystem. Systemet bygger på forskning vid KTH och detta är säkert bara början på en ny energitrend.
/ Christina

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.