Vindskydd till terrassen

Jag bor i en lägenhet med en stor terrass högst upp på 7:e våningen i det blåsiga Hammarby Sjöstad. Terrassen ligger i söderläge, men har pga det utsatta läget varit nästan oanvändbar kvällstid tills vi köpte glasskivor som vindskydd och lät en glasmästare sätta upp dem. Vi valde att sätta tre glasskivor per kortsida och ingenting på långsidan. Och äntligen har vi kunnat börja att använda terrassen.

Vår glasmästare valde säkerhetsglas som om det skulle råka gå sönder, går i tusen bitar. Man vill ju inte ha en livsfarlig projektil som skulle kunna ramla ner på någon förbipasserande nere på trottoaren. Rejäla fästen är ett måste. Det är också mellanrum mellan de tre vindskydden så att vinden inte kan bilda virvlar längre ner på terrassen.

Vi ville inte förstöra utsikten därför blev alternativet glas eller plexiglas. Glasmästaren rådde oss att inte använda plexiglas, för att det blir fult efter några år utomhus. Tänk också på att inte göra skivorna för höga, för då blir det svårt att putsa glaset på utsidan. Det viktigaste för oss var att det inte blåser när du sitter ner, för på ena sidan har vi en loungemöbel och på den andra kortsidan har vi vårt matbord. Vi får många förfrågningar om vindskydd i nätbutiken, men detta är mitt bästa hållbara tips. / Christina

Dela med dig / Spara inlägget

7 Svar

 1. Rosemarie Hawkins-Dahlin Skriver:

  Dear writer of this article
  I have exactly the same problem with my flat in HSS.
  Kindly let me have the name of your supplier ”glassmastaren”.
  many thanks
  Rosemarie Dahlin

 2. Christina Skriver:

  Jag har inte frågat glasmästaren om lov att lägga ut hans uppgifter på bloggen, så om det är någon mer som vill ha hans kontaktuppgifter så tar jag upp frågan då./ Christina

 3. Helena Sivertsson Skriver:

  Hej.
  Har samma problem. Kan du skicka namnet på glasmästaren så vore jag tacksam.

  Med vänlig hälsning från Helena

 4. Christina Skriver:

  Som jag svarat tidigare så: Jag har inte frågat glasmästaren om lov att lägga ut hans uppgifter på bloggen, så om det är någon mer som vill ha hans kontaktuppgifter så tar jag upp frågan då./ Christina

 5. Helene Nilsson Skriver:

  Jag är oxå mkt intresserad så jag är tacksam för kontaktuppgifter. Helene Nilsson

 6. Ulrika Fredriksson Skriver:

  Hej. Vi bor på söder och har samma problem med vind fast man vill ha kvar utsikten. Vet inte hur många som behövs för att du ska lägga upp glasmästarens namn men vore tacksam för hjälp här eller via min mail.
  Med vänlig hälsning,
  Ulrika

 7. Christina Skriver:

  Här är kontaktuppgifterna till vindskydden: NP Ringström, 08-848421, Östgötagatan 9, 11625 Stockholm, peter@ringstrom.se

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.