Skydda balkongväxterna mot vårsolen!

Det är nu superviktigt att skydda sina vintergröna växter från den starka vårsolen. Täck dem med något material som skuggar, skuggväv eller fiberduk exempelvis.

Än är jorden i krukan frusen, men solen är stark och då börjar de vintergröna växterna (växter som har blad/barr kvar över vintern) sin avdunstning genom bladen. Eftersom det är fruset i krukan finns det inget nytt vatten för växten att tillgå, därmed blir de torra och bruna. Det kallas att de blir brända av solen. Så gå ut och lägg på något på dina raringar som har kämpat tappert denna vinter.

Om vi får en period av plusgrader nu så kan det vara på sin plats att öppna upp inteckningen runt krukan och ”lufta” lite. Kanske också hälla på lite vatten som växten kan jobba med i vårsolen. När du vattnar måste du dock vara vaksam mot att det inte blir nattfrost.

För dig som vill plantera lite vår är bellis, penséer och påskliljor de säkraste korten. Dock bör du vara beredd att lägga över en fiberduk när det blir kallt, alt. bära in krukan över natten./ Linda

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.