Balkongskottning, mitt ansvar?

Det är du som hyresgäst som är ansvarig för balkongen skriver Conny Pettersson i Hem & Hyra, nr 2 2010 (sid 46) där han refererar till ett uttalande av Susanna Skogsberg, förbundsjurist på Hyresgästföreningen:
”Hyresgästen har samma ansvar att sköta om balkongen som resten av lägenheten.”

Så jag kan med andra ord inte begära att min hyresvärd, Stockholmshem, ska komma och skotta balkongen. Men HUR ska jag kunna skotta balkongen när det är snö upp till dörrhandtaget och dörren går UTÅT?

Jag har vid flera tillfällen bett takskottarna att skotta bort lite snö där, men bara fått nekande svar. Ändå är det dessa takskottningar som orsakat att det mesta av snön hamnat på just min balkong, Moment 22. Vad ska jag göra? Min dotter som bor i en nyproducerad HSB-lägenhet har smart nog balkongdörr som går inåt.

Det känns otroligt avlägset att sitta där ute i min fina Adirondäck stol i eftermiddagssolen, ett par kubimeter snö tar givetvis enorm tid att smälta bort … /Christina

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.