Skotta balkongen

Snö, snö vart jag än tittar. Så fort jag vaknar ser jag denna meterhöga snödriva en halvmeter från sängen. Bakom snödrivan på balkongen skymtar Hammarby Sjöstads fjärrvärmeverk.

Som tur var är snön kvar utomhus i minus 10 grader, och jag ligger i sängen inomhus i plus 18 grader. Att det inte blir varmare inne förstår man vid en närmare granskning av hur pass mycket snö som pressas emot balkongdörrens ruta som har glas ända ner till golvet.

När jag sedan sätter mig på mitt kontor i lägenheten så ser jag en exakt lika hög snödriva utanför detta fönster.

Och terrassdörren som finns i kontorsrummet är liksom sovrumsbalkongen ohjälpligt igensnöad.

Men nu till mitt egentliga problem, det ska fortsätta snöa och jag har tre djupfrysta tårtor på den tredje balkongen som turligt nog har tak. Så i morse fick jag hjälpligt upp den balkongdörren så pass att jag kunde med hjälp av grannens snöskovel skotta en gång till vår ”tårtfrys”. Min egen snöskovel står ute på den igensnöade terrassen som man bara kan nå från ett håll, inifrån balkongdörren. Och vi bor 7 våningar upp så …

Hoppas nu innerligt att inte tårtbalkongen snöar igen helt under natten, för då blir 19 vuxna, 9 tonåringar och 6 småbarn mycket besvikna på vårt födelsedagskalas i morgon (mest de minsta och tonåringarna). Saknar en snövakt.

Slutsats: Inför nästa vinter så måste Balkongshoppen nog ändra sin slogan ”Vi har allt för din balkong och uteplats!”, eller börja sälja snöskovlar. Jag kommer att följa kvällstidningarnas helgråd: Stanna inomhus. Samtidigt hoppas jag att inte våra gäster gör det. Och allra sist, Håll ut, snart e de´vår igen! Linda var faktiskt igår på vårens första konsultation. / Christina

Dela med dig / Spara inlägget

3 Svar

 1. Mies Balkong Skriver:

  Hahaha ojojoj, vilket snökaos på dina balkonger! Eller SNÖCHOCK som de hade skrivit i kvällspressen om de hade sett detta!
  Det kommer att bli rejäla vårfloder från dina balkonger i vår när det börjar töa… =D
  /Marie

 2. Christina Skriver:

  Ja det kommer nog att forsa rejält, speciellt eftersom det bara blir värre och värre. Nu syns inte balkongräcket längre och snart behöver jag inte dra ner persiennerna nattetid.

 3. Christina Skriver:

  Ja nu är det minus 21 grader och snön går ÖVER balkongräcket som fortfarande är 110 cm högt. Helt sjukt! Troligen har väl alla uteväxter på balkongen dött nu, men jag håller tummarna för min häcktujjor.

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.