Ge din amaryllis en nubbe till jul!

Tazetterna i kollaget kommer från den amerikanska studien.

Tazetterna i kollaget kommer från den amerikanska studien.

Höll på att förkovra mig i transition-town-rörelsen när jag snubblade över detta roliga och användbara tips från bloggen ”Odling för dummies” (som f.ö. inte hade så mycket med mitt surfämne att göra).

Maria hänvisar till en amerikansk studie med tazetter vars problem är att de blir så höga (till växten), och slappHappe som faktiskt har testat att ge amaryllisar en nubbe, eller tipset är mera exakt att spetsa blomvattnet med 4-6 % alkohol för att förhindra att stjälken blir för lång. Funkar säkert på hyacinter också.

Och kom ihåg mitt tips som jag gav häromdagen, att inte vattna alls innan julblommorna slagit ut i blom, och då endast ett nubbeglas (med vatten) per växt. Mycket om nubbeglas nu, men ni förstår säkert….
/ ”50cm-snö-på-balkongen-Christina”

Dela med dig / Spara inlägget

Ett Svar

  1. admin Skriver:Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.