Julfint utan tomtar

Murgröna på båge, mossa i en skål, kryddväxter samt en hyacint på spett ger fin stämning.

Murgröna på båge, mossa i en skål, kryddväxter och hyacint på spett ger fin stämning.

På tredje advent har jag helt tröttnat på jultomtar och sånt julpynt. Mina lysande miniatyrstäder som har stått i fönstren (sådana som kan blinka osv.) har jag redan förpassat till dotterns garderob (dottern bor tillfälligt ”down under”) och in åkte istället fin murgröna på båge som jag satt i vita krukor. I mitten stack jag ner en värmeljuslykta på spett. Det blev hur stämningsfullt som helst. Tyvärr är det ”down-under-dottern” som brukar ta mina bloggbilder med sin proffskamera, så detta är kalla mobilbilder som inte ger motiven rättvisa. Ni får använda fantasin….

Vad man ska tänka på om man vill sticka ner värmeljushållare så här, är att det funkar bara på murgröna-plantor med stora bågar, annars bränner man lätt murgrönan i toppen.

Silverskålen med mossa och några silverbollar är också väldigt stämningsfull i verkligheten. Min rosmarin-planta som åkte in i höstas från balkongen passar bra (i sin lite råare kruka) bredvid min hyacint på spett som jag fick igår av våra snälla grannar som var hos oss på julglögg. Har aldrig tidigare sett spett-hyacinter, men de ska tydligen klara sig alldeles utmärkt utan vatten. Det förklarar varför hyacinterna i min lilla julgrupp (som jag skrev om den 2 december) börjar bli bruna av för mycket vatten. Spettet var i alla fall coolt och annorlunda. Ja ni har säkert märkt att det inte är den växtkunnige bloggaren av oss två, som bloggar just nu :-)/ Christina

Dela med dig / Spara inlägget

Ett Svar

  1. mies balkong Skriver:

    Älskar mossa så mossarrangemanget tilltalar mig skarpt, men spetthyacinter verkar för brutalt tycker jag! =))

    /Marie

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.