Fin höstbalkong 2:a advent!!!

Uppföljning av mitt blogginlägg den 11 september.

Uppföljning av mitt blogginlägg den 11 september.

Den 11 september skrev jag, Linda, om växter och krukor och utgick från min egen balkong. Jag visade då bilder på hur den ser ut i mellanperioden när sommarblommorna är borttagna och höstblommorna väntar på att komma ner. Höstblommorna har givetvis blivit planterade för länge sedan och jag tänkte att jag skulle visa hur det blev.

Lindas balkonglåda den 2:a december.

Lindas balkonglåda den 2:a december.

I balkonglådorna har jag satt Skimmia varvat med Aluntor. Skimmian håller sig vacker och grön hela vintern, Alunroten (som är en perenn växt) borde sjunka ihop lite om det blir ordentligt kallt. Kärleksörten som står för sig själv fyller nu upp sin plats och blommar rikligt med rosa blommor, långt in på vintern. I den avlånga Lindesbergskrukan har jag satt Kopparstarr, Alunrot och Anemoner, med hopp om att de alla ska klara vintern tillsammans med min murgröna som tappert slingrar sig vidare upp på väggen.

Frodigt i min Lindesbergskruka fortfarande...

Frodigt i min Lindesbergskruka fortfarande...

balkong2
Det borde nu vara tid att visa balkongen lite mer vinterbonad, men höstplanteringen är fortfarande super fin, det är faktiskt bara krysantemumen som har gett upp. Jag förväntar mig att Alunroten ska sjunka ihop lite om det blir kallt under en längre period, men än är den spenstig och fin! / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

Ett Svar

  1. mies balkong Skriver:

    Härliga färger!
    Alunrot är ju en fantastisk växt med tanke på det färgspektra som den uppvisar.
    Jag måste nog skaffa några grässorter ser jag nu när jag tittar på din balkong, snyggt! =)

    /Marie

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.