Enkelt adventsarrangemang

julblom_dag

För första året ska jag och min man fira jul i vår lägenhet i Hammarby Sjöstad, och då känns röda tomtar och annan lantligt julpyssel helfel. Däremot vill jag gärna ha mossa, levande ljus och lite julblommor.

Jag har tröttnat på både röda och vita julstjärnor, och var lite osäker på hur jag skulle göra lägenheten julfin utan att använda alla mina jultomtar, röda dukar och girlander som jag brukar pynta med på landstället. Och utan att köpa en hel uppsättning av nya moderna julsaker.

Då fick jag plötsligt idéen att leta i mina skåp efter ljusstakar och skålar i nysilver. För i den tidigare lägenheten hade vi allting i gammal stil så silverljusstakar och annat romantiskt ”krafs” hade vi utplacerat lite överallt.

Tanken var att ställa ihop silvret i små arrangemang runt om i lägenheten. Några skålar fyllda bara med mossa och kottar. Andra med äpplen, klementiner, russin eller pepparkakor. Slutligen hittade jag min svärmors ovala silverkruka, som jag alltid har haft undansgömd längst in i ett skåp, för att jag tidigare inte vetat vad jag skulle ha den till. Men plötsligt fattade jag hur den var tänkt att användas :-)

Jag tog med silverkrukan till blomsteraffären för att få min lilla växtkomposition planterad direkt i krukan. Två vita hyacinter, en högre vit blomma (glömt namnet), några taklökar, och ovanpå jorden la jag mossa för att täcka jorden. Som färgklick la jag några jättesmå röda äpplen fastsatta med ståltråd samt en kanelstång för julstämningens skull. Ovanpå toppade jag med väldigt tunna silvertrådar som glimmar lite lagom. Allthop tog max 5 minuter att sätta ihop i affären. Kostnaden blev 250 kr och hur fint som helst. Jag är helnöjd! Detta, och en liten minigran i kruka dekorerad med ljusslinga, samt Chrisslines fina uteslingor på balkongerna är allt mitt julpynt för året. Och det känns helrätt. / Christina

julblom_kvall

Dela med dig / Spara inlägget

Ett Svar

  1. Balkongbloggen.se » Arkiv » Vattna jularrangemanget försiktigt! Skriver:

    […] just med min bloggkollega (Linda den växtkunnige) om problemet med mitt jularrangemang se blogginlägg 1:a advent. Problemet är att hyacinternas blomblad blivit bruna och DET innebär alltså att jag håller på […]

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.