Tips på bordsdekorationer

Inspirationskvällen i butiken på Lilla Essingen gav mycket julstämning. Vår florist Anna Johanson hade gjort tre olika inspirerande bordsdekorationer som passar bra till festligheterna kring jul och nyår.

inspiration_vit1

Det vita bordet – Till alla tillfällen
På detta bord har vi vitsprejat kvistar från trollhassel och fäst små minivaser på kvistarna, och däri stuckit ner vita liljor. Tips! Ta bort pistillerna från liljorna, för fröna lämnar fula fläckar på duken. Till detta har vi adderat blickljus och vitglitter-sprejade kottar. Detta arrangemang kan du använda stommen till vid flera tillfällen. Det är bara liljorna som behöver bytas.

inspiration_nyar

Nyårsbordet – Det glimmar och glittrar
Här har vi använt vitsprejad ruskus, röda galaxyblad, blå och vita anemoner, blå hyacinter och eucalyptus. Blommorna ligger fritt på bordet och kommer att hålla sig fräscha under en lång middag. Vill du njuta av dem efteråt ger du dem nya snittytor och sätter dem i en vas med vatten när gästerna har gått hem.

inspiration_lantlig

Det lantliga julbordet
Här har vi gått på den traditionella julen och alla dess ingredienser. Som bas har vi vanlig bondgran (kanske blir det grenar över från julgranen), på dem har vi mossbollar, polkagris-käppar, pepparkakor, röda äpplen och buketter med röda tulpaner och narcisser. Mossbollarna gör du enkelt själv på en oasisboll. Tulpanerna och narcisserna håller faktiskt rätt länge utan vatten, sedan kan du snitta om den och njuta av dem i en vas. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.