Grilla på balkongen?

Jag bor högst upp i en hyreslägenhet med en stor terrass som är som gjord för grillfester. Vi har smugit dit en grill, fast med dåligt samvete för vi har varit osäkra på om att man kanske inte FÅR ha grill på lägenhetsbalkonger. Och har man inte frågat så har man heller inte fått ett nej …..

Fast på ”Hyresakuten” i Hem & Hyra nr 7, november 2009 (Hyresgästföreningens medlemstidning) läste jag följande fråga och svar: ”Är det verkligen tillåtet att laga mat på sin balkong?” Svar: ”Om man grillar på ett sätt som osar mycket kan det utgöra en störning, som man måste sluta med. Men att helt förbjuda grillning på balkongen håller inte – varje enskilt fall måste bedömas för sig och i många fall utgör inte grillningen något problem. Det bästa är att tala med grannen och försöka hitta en lösning.”

Enligt lagen är det tillåtet att grilla på balkongen såvida inte räddningstjänsten utfärdat ett förbud i ert område. Om detta gäller även bostadsrätter låter jag vara osagt. Någon som vet? Läs mer om grillning på balkonger / Balkong-Fia

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.