Höstplantering hos stamkund

Idag var det dags att höstplantera hos en av mina stamkunder på Lilla Essingen. Ända sedan jag öppnade butiken Blom & Balkong har jag haft fria händer att sköta hans balkong och terrass. Nu har han precis gjort om sin lägenhet invändigt och givetvis är jag inte sen med att följa upp väggarnas nya färg ute på terrassen. Bort med det gula och röda och in (ut) med varma ljungrosa och roströda färger.

hostplantering1

Och så här blev det: Närmast terrassdörren planterades ett gräs med vackra vinterdekorativa vippor, Klematisen (som ska bo i krukan över vintern) fick sällskap av ett Carex gräs och roströda Chrysantemum. De två små krukorna på vardera sida om fontänen pryds av en lågväxande Kärleksört (Sedum) som snart kommer att översållas med rosa blommor (perenn om den hanteras rätt).

hostplantering2

I de två stora bruna Lechuzakrukorna i terrassens bortre kortända hittar vi Carex gräset och den roströda Chrysantemumen igen, de sällskapas av en fantastisk Alunrot (Heuchera, också flerårig) som skiftar i grönt, rost och lila.

hostplantering3

Sedan satte jag en nästan ceriserosa Veronica (Hebe, ej flerårig i dessa regioner) och en mjukt silvrig Njurvinda som slingrar sig över krukkanten. Som ni kan se på bilderna var det perfekt väder denna dag, gråmulet och duggregn – bästa vädret för nyplantering!

Vill ni ha tips och råd vid höstplantering är ni välkomna att besöka oss i butiken. Är ni istället intresserade av att få hjälp med balkongplanteringen är det fritt fram att höra av er för en offert! Önskar en skön fortsättning på hösten! / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.