Mina tujjor välter i blåsten – tips önskas!

Mina gröna tujjor i april

Mina gröna tujjor i april

Mina häcktujjor, som jag bloggat om tidigare, mår fortfarande prima efter 1 årsdagen fast de är dubbelt så breda nu (bilden är gammal). Problem är att ju fluffigare de är desto lättare välter de i vinden. Nyvattnade blir de otroligt tunga att ställa på den lilla plattan (plattan är för att inte göra fula fläckar på trägolvet). Lindesbergskrukan Japan är tyvärr för liten annars borde formen vara mindre lätt att välta.
Tips på bra produkt eller annat hjälpmedel mottages tacksamt, och säg inte att jag ska sätta fast dem med spännband för det har jag redan gjort. / Christina

Dela med dig / Spara inlägget

2 Svar

  1. Peter Skriver:

    Du skulle kunna fästa själva krukan i plattan de står på med kraftig ståltråd och utomhuslim (om det går att borra hål i krukornas botten). Plattan kan du i sin tur fästa i trallen på samma sätt. Är själva trallen lös blir det dock svårt. Annars är kanske lösningen att byta kruka. Det finns stora krukor i betong.

  2. admin Skriver:

    Tack för tipset Peter, men att fästa krukan i plattan är inte optimalt, så betongkrukor ser ut att vara enklaste lösningen fast helst skulle jag vilja hitta stora, djupa och fyrkantiga lättare krukor som kommer upp en bit från golvet. I dessa ställer jag mina gamla krukor och fyller mellanrummet med tunga stenar och vintertid även med isolering. Vad tycks om det?

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.