Trendspaning på Formex

Givetvis var jag på den stora trend- och inredningsmässan Formex i helgen för att spana in nya intressanta produkter inför vintern.

Formexmässan 2009

Idéinstallationer på Formexmässan

I Entréhallen möttes man av en idéinstallation som för tankarna till en järnvägsstation samt ett kontinentalt hotell med väntehall och spa. (Se bilder från collagen) Det blir tydligt att designern, Paula Malm, vill föra oss tillbaka till en svunnen tid.

Idéinstallationer på Formex 2009

Mer inspiration från Formex

Temat för höstens mässa var just Vintage travel, ”Travel in style”. Det långsamma och stilfulla resandet är åter i ropet och för den miljömedvetna blir tåg och vandring åter intressanta sätt att färdas på. I inredning och mode ser vi hur resväskor, vandringsskor och jordglober blir viktiga detaljer.

Förr åkte vi på kur, idag åker vi på spa-helger och i förlängningen av detta hittar vi nu en uppsjö av mysiga produkter för hemma-spat, så som doftljus, rumsdofter, tvålar (den klassiska handtvålen är åter trendig!) och mjukgörande vegetabiliska krämer. Håll utkik för detta i höst på Balkongshoppen, där vi kommer att presentera ett litet men utsökt sortiment för badrummet.

Frosta design

Frosta design med virkat

Inom inredning är miljöerna fortfarande mycket ombonade med mattor och textilier och vi hittar många arbetade detaljer som på nya sätt flirtar med vintage. Det svenska hantverket har nog aldrig varit så hett som just nu, och det verkar som att vi måste ta några steg tillbaka för att finna ny inspiration. En produkt som verkligen sätter pricken över i’et när det gäller detta är virkpaketen från Frosta Design. På Balkongshoppen.se kommer vi under hösten att lyfta fram den svenska designen med bl.a Frosta designs produkter och där kommer vi även att sälja svenskdesignade presentartiklar. Kanske värt att ta en titt inför stundande julklappsplanering. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.