Balkonginredning – Utemöbler del 3

Mitt tredje och sista inlägg just nu om balkongmöbler handlar återigen om konstrotting men också om textilene som passar mycket bra som material i alla former av utomhusstolar.

linda3_rottingtextilene

De senaste årens sensation är nog trots allt konstrottingen, trots att formgivare och materialutvecklare världen över har försökt att skapa andra trender.
Det som tilltalar oss med konstrottingen är givetvis lättheten i materialet, den minimala skötseln och den okomplicerade förvaringen. Den bör stå fritt utan presenning på balkongen under vintern. Om du ändå väljer att täcka över konstrottingen vintertid (som min kollega gör) så måste du se till att möbeln är helt torr när den övertäcks och att det inte blir helt tätt under, för att förhindra mögelangrepp. Den låga vikten gör att man med lätthet kan möblera om och ha stora konstrottingmöbler utan att behöva oroa sig för balkongens bärighet. Plus att det sköna och slittåliga materialet ger en varm och ombonad känsla som uppmanar till användande året runt.

linda3_loungegrupp

Just loungemöblerna har blivit väldigt stora, kanske för att de passar storstadslivet så bra. Du äter inga tunga middagar i en lounge, du tar en lugn stund med din kära när barnen sover, du skålar med dina vänner över en lättare snittbuffé, du dricker en latte med en skön filt över dig – den står alltid där redo att bruka året runt.

linda3_solstolar

Textilen som finns i många matstolar t.ex. St Tropez stapelbara stol eller solsstolar som t.ex. St Tropez stapelbara solsäng är också ett bra material som ger en varm och mjuk sittyta, håller bra för väder och vind samt är lätta jmfrt med tex teak. Vill du ha ännu mer mysfaktor föreslår jag att du köper några enkla dynor till stolarna som du har travat inomhus när du inte använder dem. Själv har jag en liten korg med diverse bra balkongprylar (värmeljus, tändstickor, radio och givetvis filtar) precis innanför balkongdörren. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

2 Svar

 1. Caroline Skriver:

  Hej, varifrån är det svarta stora matbordet? Ev. Liknande från någon leverantör idag:) Svara gärna på mail

 2. Christina Skriver:

  Bordet på bilden heter Tuscany
  Men det här bordet Riva med frostad svart glasskiva är väldigt snyggt också och större.

  Här är annars ett mycket hållbart svart matbord med laminatskiva.

  Annars hittar du alla våra bord här. / Christina

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.