Balkonginredning – Utemöbler del 2

Även om konstrotting är de senaste årens hit på utemöbelmarknaden så finns det även andra mycket bra och nästan underhållsfria material så som teak, stål, plast och plexiglas.

linda3_teak

Det klassiska materialet är givetvis trä och där är teak överlägset vad gäller slittålighet. Det finns dock olika kvalitetsgrader även på teaken, och kom ihåg mitt tidigare tips – köp gärna obehandlat för att slippa slipa ner och olja om varje år. Låt det istället gråna med charm och rengör ibland med såpa.

Till den lilla balkongen som kräver en flexibel lösning kan jag just nu tipsa om ett 8-kantigt fällbord från TGI. Det är gjort i obehandlad, a-klassad teak med skruvar i mässing. När bordet är fullt utfällt sitter man lätt fyra personer, och när man är bara två personer då fäller man upp ena sidan och när det fullt hus med gäster då fäller man ihop det helt! Tips – just nu är det sensommar-rabatt på bordet.
Eller för ännu mindre balkonger finns det hopfällbara balkongbordet. Givetvis finns även soffor i teak (se bilden ovan).

linda3_ninja

Stål, plast (polypropen/glasfiber) och plexiglas (polykarbonat) är intressanta material som kommer mer och mer. Även detta är slittåliga material med minimal skötsel. Det roliga med dessa material är att de ofta finns i lite roliga alternativa färger.

En liten grupp som jag vill tipsa om är Ninja-gruppen från Berga Form, Ninja stolen är stapelbar och Ninjabordet har en fällbar skiva, som finns både i rund och fyrkantig form. Svensk design och svensk tillverkning, finns i svart, vitt och limegrönt.

Har man ofta mingel på sin balkong så är bordet Mingla från SMD Design som är ett roligt alternativ när vanliga bord inte får plats. Det är ett hopfällbart mingelbord som passar bra att hänga vinglasen på. De säljes i par och finns i tre olika färger. Funkar också bra på fina picknickar i det gröna.

För plast och plexiglas kan jag tipsa om stolen Maya, Victoria och DejaVú från TGI, nu till sensommar-rabatter. Passar ypperligt bra i moderna miljöer och de är toppen som extrastolar inomhus vid många middagsgäster. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

2 Svar

 1. virvla Skriver:

  hej,
  jag har letat efter just en sådan soffa till min balkong, jag undrar vart man kan köpa den, vad är det för märke? jag hittar den inte på balkongshoppens sida.

  mvh
  virvla

 2. admin Skriver:

  Det finns faktiskt en liknande teaksoffa här. Den finns i två olika storlekar. På Balkongshoppens rea finns annars polyrottingsoffan Madrid nu för halva priset.

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.