Balkonginredning – Väggar och räcke del 2

linda2_2_walls

Ett annat sätt att förhöja väggarna är att klä dem med spaljéväxter. Du får en frodig och blommande vägg och du kan enkelt täcka fasadens eventuella skönhetsfläckar. Som i fallet med min egen balkong. För en tid sedan köpte jag och min sambo en nyproducerad lägenhet på ritning. Balkongen såg generös och rymlig ut och el fanns utdragen, helt perfekt tänkte jag. (se balkongbilden nedan)

linda2_3_walls

Det första jag såg när jag äntligen fick sätta mark på min nya balkong, var att eluttaget var placerat mitt på väggen – och som för att riktigt belysa detta estetiska misstag hade balkongens enda lampa placerats strax ovanför. Detta var jag givetvis tvungen att göra något åt. Jag hängde upp en spaljé i bambu och planterade murgröna där. Nu väntar jag bara på att min nya murgröna skall sluka detta skönhetsfel med sina långa vackra gröna rankor. Fördelen med just murgrönan är att den är grön hela året om, så om några månader hoppas jag att jag kan titta ut på min vackert upplysta, fina och vintergröna vägg.

Olika typer av spaljé: vit i trä, bambu och till höger den stilrena Spaljé Mark

Olika typer av spaljé: vit i trä, bambu och till höger Spaljé Mark

Vill man ha en modernare look på spaljéen finns Spaljé Mark 1500 från SMD Design. Den finns i vit, grön eller svart färg och är 150 cm hög och 60 cm bred. Finns också som 30 cm bred spaljé Kan stickas ner i krukan eller monteras i ett par varmgalvade spaljéfötter.
Nästa inlägg är inredningstips för balkongräcket. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.