Balkonginredning – Utegolv del 3

I mitt sista inlägg om balkonggolv tipsar jag om stenplattor eller klinkers som ett läckert utegolv. Ett problem kan dock vara att det inte är lika lätta att hitta som gör-det-själv varianter. Så tipsa mig om du vet var man hittar bra sådana plattor!

Om du ändå funderar på att lägga stenplattor eller klinkers på balkonggolvet, tänk då på att detta är ett material som väger betydligt mer än mattor, trä eller konstgräs, så att du redan på planeringsstadiet har försäkrat dig om balkongen verkligen håller för tyngden (balkongens bärighet). Tänk också på att stenen är kall att gå på större delen av året – men ack så snyggt det kan bli! På plus-sidan: detta är ett alternativ med minimal skötsel.

Ett annat tips är det spännande kompositmaterialet TimberTech som ett alternativt golv. Man kan välja grå-, ceder-, teak-, valnöt- eller rosewood-utförande. Materialet tillverkas genom återvinning från träindustrin.

linda_6_komposit

Det är mycket fint, slittåligt och lättskött. Att TimberTech lämnar 25 års garanti mot sprickor och rötbildning vid privata installationer säger ju ett och annat om slittåligheten.

Slutligen om du har lite större ytor till ditt förfogande så låt inte tanken begränsa dig till bara ett material. Dessa material går att kombinera med varandra, lekfullt och smakfullt. På en stor terrass kan det vara mycket effektfullt att arbeta med fler material, det ger en ökad rumsindelning.

Detta var det sista bloggtipset från mig om golv. Nästa gång tänkte jag blogga om väggar/insidan av balkongräcket.. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

2 Svar

  1. Frida Karlsson Skriver:

    vi har lagt TimberTech sen två år tillbaka och är jättenöjda inte nog med att man inte får några stickor i fötterna så torkar det väldigt fort när det regnat – vilket det oftast gör i Sverige:)

  2. Peter Skriver:

    Det bådar gott! Vi har precis köpt timbertech till vår balkong efter att ha läst om det här (nu ligger det dock i vardagsrummet i en hög). I och med att det kostar en slant känns det ju lite extra bra att fler är nöjda!

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.