Balkonginredning – Utegolv del 2

Denna gång bloggar jag om trätrall eller klickplattor i trä, som nästan har blivit en klassiker på balkongen. Inte så konstigt då det lätt och enkelt ger en helt ny känsla till balkongen. Träet ger en varm, levande och ombonad känsla. Och det är starkt och slittåligt – för det mesta.

linda_3_wood

Undvik de billigaste klickplattorna som brukar finnas på stormarknaderna, för du vill väl inte lägga om golvet nästa år igen? Det finns många olika träslag på marknaden, vissa bättre lämpade för vårt klimat än andra. Själv rekommenderar jag obehandlad teak för att få lång hållbarhet och sparsam skötsel, och låt bli att slipa och olja teaken – låt det hellre gråna med charm!  Här är en exklusivare trätrall i IPE som är mycket hållbart.

Köper du däremot behandlat/oljat trä måste du fortsätta med underhållet. Fast nu har det börjat komma mer vattenbaserade medel på marknaden som fungerar bättre, för i olja finns det nämligen ämnen som gynnar tillväxten av svartmögel. Väljer du trots allt att använda olja så brukar färghandlarna rekommendera Kinesisk olja och att man ska stryka på den sparsamt. Den är lite dyrare, men också drygare.

linda_4_wood

Gör gärna ditt trägolv lite mer personligt genom att låta bli att lägga vissa plattor. Fyll tomrummet med sten, sätt ner ett fågelbad/en vattenspegel eller gör rent av en taklöksplantering!

linda_5_wood

Ett roligt alternativ som kommit de senaste åren är konstgräs. Vad är bättre än att kliva ut och känna daggen under fötterna, utan att behöva lägga ner tid i en trädgård?! Konstgräset från Konstgräsexperten är en ytterst god imitation och av bra kvalitet, dessutom dränerar det snabbt vid regn. Konstgräset säljs på Balkongshoppen.se. Om några dagar kommer min sista blogg-tips om balkonggolv. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

6 Svar

 1. Elena Skriver:

  Precis dessa tips jag satt och längtade efter, nu när vi ska lägga golv på den nya balkongen. Tack!

  Har du tips på bra ställen i Sthlms-området för att köpa trägolv (helst klickvariant) i teak?

  Mvh // E

 2. admin Skriver:

  Så kul att tajmingen var så god!
  Jag tycker att du ska titta på Deltaplattan. Det börjar bli lite sent på säsongen för denna vara nu så det kan vara svårt att hitta återförsäljare som har kvar i lager, har de det däremot kan det finnas chans till bra priser! Jag har fyra kvm kvar av den modell som kallas Typ C, slå en signal till butiken om du är intresserade av dessa (Blom och Balkong 08 656 67 50). Gå in på http://www.cl-strand.com/ och titta på plattorna, där finns också lista på återförsäljare under fliken ”Butiker”. På rak arm skulle jag annars säga Fredells Byggvaruhus. Lycka till! / Linda

 3. Johan Skriver:

  I Stockholm kan du hitta Deltaplattan hos Ekesiöö i Bromma och hos Fredells i Nacka. Skall lägga plattan på min uteplats i sommar! Kommer att bli super snyggt! Tack för bilderna.

 4. Charlotte Skriver:

  Hej! Jag skall snart börja inreda min nya balkong. Tänkte att jag skulle ha ett golv som likar trägolvet (bild 1).. Var kan jag införskaffa mig ett sådan golv?

 5. Linda Skriver:

  Hej!
  vart köpte ni in konstgräset? Hur gör man så gräset och trägången ligger kvar och inte glider isär?
  kan trägången tex användas av fyrkantiga bitar man sätter ihopa som man tex akn köpa på ikea /ica Maxi?

  Tack!

  Mvh

  Linda

 6. Christina Skriver:

  Konstgräset heter Royal Grass och finns på Balkongshoppen. Ja du kan ha klickgolv av trä emellan.

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.