Balkonginredning – Utegolv del 1

Ja nu under stundande högtryck tänkte jag äntligen börja blogga. Jag börjar med att tipsa om golvet för det är det första jag ser när jag kliver ut på en balkong eller annat uterum.

Jag har delat in mina golvtips i 3 delar. Frågor, egna tips eller inlägg är välkomna!

linda_1_mattor

Jag börjar inte med golvet för att det är viktigast, utan för att det är en av grundkomponenterna. Alla balkonger har ett golv. Vad man väljer att göra med golvet bidrar mycket till uterummets själva känsla.

Det rena betongfundamentet är tyvärr kallt att gå barfota på under den största delen av året, och att mötas av det kan ibland vara missvisande för balkongen i övrigt. Jag menar inte att man till varje pris måste lägga ett annat golv på balkongen men man kan ändå göra något för att ”lyfta golvet”.

Det kanske enklaste, och billigaste, att jobba med är mattor. En liten entrématta vid dörröppningen kan vara mycket inbjudande och ger helt klart ett ”goare” intryck än den kalla betongen.

Vill man ta det ett steg längre kan man jobba med större mattor över hela eller delar av balkongen. Mattorna kan ibland till och med tjäna som rumsindelare. Och här finns så mycket att välja mellan; mönstrat; färgat; diskret; vågat.

linda_2_mattor

Mitt bästa tips är Horredsmattan, www.horredsmattan.se. Det är prisvärda fina mattor i plastväv som kan ligga ute större delen av året och som dessutom kan tvättas i maskin! Ja den bör kanske inte ligga ute under ett lager snö på vintern. På bilden ovan ser du 6 exempel på olika Horredsmattor.

Nästa gång tipsar jag om andra alternativ för utegolvet. / Linda

Dela med dig / Spara inlägget

2 Svar

  1. Christina Skriver:

    Här kan du se vilka Horredsmattor som Linda köpte in./Christina

  2. Christina Skriver:

    Nu har vi fått in Horredsmattorna på Balkongshoppen.se

Kommentera

Notera: Moderering är på och kan fördröja ditt inlägg. Du behöver bara posta din kommentar en gång.